Hrivnák Tünde

Hrivnák Tünde

Hrivnák Tünde divattervező egy szlovák nemzetiségű városban, Tótkomlóson nőtt fel, ahol a hagyományokat és a népművészetet a mai napig őrzik és ápolják. Ruhái a kezdetektől képviselik a töretlenül az egyéniséget és eleganciát, a különleges nőiességet. A letisztult, egy-egy magyar motívummal izgalmassá varázsolt darabokon felfedezhetjük az anyagok, színek és minták kavalkádjában egységet teremtő harmóniát, melyet Tünde családi örökségként hozott magával a divat világába.

Ez az otthonról hozott minőségi öltözködés iránti igény nyilvánul meg Hrivnák Tünde munkáiban, többek közt a fesztiválon bemutatandó By Me Spicy kollekcióban, melynek hímzéseit azokkal a kalocsai asszonyokkal készítette el, akik a fesztivál résztvevői lesznek.

„Saját tervezésű ruháimmal a magyar hagyományok fontosságát kívánom megjeleníteni úgy, hogy azok megfelelően tükrözzék a ma diktált trendeket. A népi minták értéket képviselnek, melyek tökéletesen illeszthetőek a modern és elegáns stílus jegyeihez. Amikor az ember a tervezés során megtesz mindent, tudása, hite, esze szerint, hangsúlyt fektetve a ruha későbbi viselőjének egyéniségére, olyan ruhadarab kerül ki a kezei közül, ami közel kerül a tökéleteshez. Lehetetlen munkaként felfogni a ruhatervezést, ez egyértelműen hivatás. Szeretni kell hozzá az embereket és szeretni kell megismerni őket, csak ekkor lehetek teljesen elégedett a munkáimmal.”

A fesztiválon modelljei mutatják be kollekcióját:

Foeldi Bernadett, Kerék Ágnes, Mosonyi Lili, Kármán Dalma.

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet