A fesztiválról

1967 óta évente megrendezésre kerülő „Smithsonian Folklife Festival” (SFF) egy szabadtéri népművészeti és hagyományőrző fesztivál, mely a Washington Emlékmű és a Capitolium között található National Mall-on kap helyet. Magyarországot 2013-ban az a megtiszteltetés érte, hogy a rendezvény történetében először, az esemény díszvendége lehet. A 2013. június 26-tól július 7-ig tartó fesztivál magában foglalja az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti ünnepét, a Függetlenség napját, július 4-ét is, ezért a látogatók száma minden évben 1 millió főre tehető, médianyilvánossága pedig közel 40 millió embert ér el.

A SFF szervezői változatos programkínálattal várják az érdeklődőket: a helyszínen többek között lehetőség nyílik mesterség- és főzésbemutatók megtekintésére, emellett a rendezvényre kilátogatók bekapcsolódhatnak a gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmasnak ígérkező, interaktív foglalkozásokba is, melyek az egyedülálló kézműves hagyományok bemutatására törekszenek.

A táncos programok a meghívott országok  főbb tánctípusainak gazdagságát tükrözik; a legtöbbször a  műsorok elengedhetetlen élőzenei kíséreteként megjelenő, de önálló színpadi produkcióként is meghallgatható repertoár pedig népzenei hagyatékuk sokszínűségéről tanúskodik.

A program általános célkitűzése, hogy a jelen lévő nemzetek népi kultúrájának örökségét megismertessék és megszerettessék az amerikai közönséggel, amihez a fesztivál forgataga kiváló környezetnek bizonyul.

 

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet