Román Árpád

Román Árpád2002-ben végeztem a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán, majd 2007 júniusában másoddiplomát szereztem műemlékvédelmi szakmérnökként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

2003 óta a Szentendrei Szabadtéri Múzeumban dolgozom, népi építkezéssel, azon belül elsősorban faépítkezéssel foglalkozom. A múzeumban különböző mérnöki munkákat végeztem a Felföldi-mezőváros tájegység építése során. Ezt követően az Észak-Magyarországi falu tájegység felelős mérnöke voltam, részt vettem a megelőző kutatásokban, az új koncepció kialakításában, a tervezésben, tendereztetésben. Végigkísértem a kivitelezést műszaki kapcsolattartóként a múzeum képviseletében, napi tervezői művezetést tartottam. 2013-tól a szentendrei feladatok mellett a Szennai Néprajzi Gyűjtemény műszaki irányításáért felelek, részt vettem a gyűjtemény új koncepciójának kidolgozásában.

Munkám során feladatom a múzeumban szervezett programokon a népi építkezéssel kapcsolatos foglalkozások megtartása, rendszeresen vezetek szakmai és civil csoportokat magyar és angol nyelven.

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet