Hivatalosan is megnyitja kapuit a fesztivál

A 2013-as Smithsonian Folklife Fesztivál hivatalos megnyitójára június 26-án kerül sor a National Mall-on. A megnyitó ünnepség 10.30-kor kezdődik a Magyar örökség programmal a Danubia Színpadon. A fesztivál három fő témájához (Magyar örökség: Sokszínű néphagyomány; A díszítés óhaja: Afroamerikai diverzitás, stílus és identitás; és Egy világ, számos szólam: Veszélyeztetett nyelvek és kulturális örökség) kapcsolódva kiváló előadók és tehetséges fellépők  varázsolják különlegessé az eseményt. A ceremóniát követően a fesztivál hivatalosan is megnyitja kapuit.

Köszöntőt mond többek között: Fellegi Tamás, a Magyarországi Kezdeményezések Alapítvány elnöke, Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, Madaha Kinsey Lamb, a Mind-Builders Creative Arts Központ igazgatója, John Fahey, Chairman, a Nemzeti Földrajzi Társaság vezetője, valamint George Papagiannis, az UNESCO Külkapcsolatokért felelős tisztségviselője.

A megnyitón Szalonna és bandája, valamint a Juhász-család kíséri a Magyar örökség programot. A Díszítés óhaját az Urban Artistry nemzetközi táncformáció tagjai mutatják be, a tuvan hangszerkészítő mester, Aldar Kanstantinovich Tamdyn, pedig az Egy világ, számos szólam program keretében csillogtatja meg zenei tudását.

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet