Komjáthi Tamásné

Komjáthi Tamásné1958-ban születtem Szekszárdon. 1977-óta foglalkozom szövéssel, azon belül is a sárközi szőttesek és a vele kapcsolatos technikák elsajátításával, a mintakincs összegyűjtésével, rendszerezésével és  feldolgozásával. A Sárközi Népi Iparművészeti Szövetkezetnél bemintázóként, majd mintatár- és művészeti vezetőként dolgoztam, ahol Sárköz teljes szövéskincsét megismerhettem. 1987-ben kaptam meg a népi iparművész címet.

Az eltelt több mint három évtizedben számos megyei és országos kiállításon, pályázaton vettem részt sikeresen. Országos Szőttes pályázaton kétszer kaptam Sárközi emlékdíjat, Országos Népművészeti Kiállításon kétszer ezüst plakettet. 2006-ban a Népművészeti Egyesületek Szövetsége Király Zsiga díjjal értékelte a népművészet terén végzett tevékenységemet.

Kanadában, Lengyelországban, Olaszországban, Franciaországban képviseltem a hazai szőttes-kultúrát. Néhány munkám megtalálható az országos mintagyűjteményben is.Lakás- és ruhatextiljeim természetes alapanyagokból, főleg a sárközi szőttes hagyományokat felhasználva készülnek.

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet