Chateau Dereszla Tokaji Dry cuvée

tokaji2A Dereszla Pincészet közel 60 hektárnyi területen gazdálkodik a Tokaj-Hegyaljai borvidéken. A tradíciók ápolása mellett a pincészet borásza, Bai Edit újfajta házasítású, száraz fehér borokkal kísérletezik, mint például a Tokaji Dry, amely már hírnevet szerzett magának úgy a hazai, mint a külföldi fogyasztók körében. Nagyon illatos, muskotályos, hársas, bodzás illatot érezhetünk benne. A bor 85% furmint szőlőből készül, majd a sárgamuskotály és a hárslevelű kifinomult vonásaival fűszerezve válik igazán egyedivé és elegánssá ez a bor. Kiváló aperitifnek, halakhoz, könnyű fehér húsokhoz.

  • Fesztiválnaptár
    H
    K
    Sz
    Cs
    P
    Sz
    V
    JÚNIUS
    24
    25
    JÚLIUS
    1
    2
  • App

    Smithonian Institution

    Balassi Intézet