Lecsós rablóhús

KabobA lecsó balkáni eredetű étel, ám a magyar gasztronómia alapelemévé vált az idők során. De éppígy fontos eleme a roma konyhának (a roma változat krumplit is tartalmazhat). A lecsó egy zöldséges ragu, melynek alapanyaga a paradicsom és a paprika pörkölt. A hagyományos módon elkészített lecsó tartalmaz vöröshagymát, két rész érett paradicsomot, négy rész roppanós, fehér húsú zöldpaprikát. Készülhet szalonnazsíron is, a fesztiválon azonban könnyebb verzióját tálaljuk.

A saslik a délszláv konyha és a délkelet-európai vásárok, sokaságok elmaradhatatlan eleme. Húsok és zöldségek gazdag kombinációja alakítható saslikká. A fesztiválon a lecsó mellé csirkesaslikot kínálunk, amelyet előre pácolunk pikáns, paprikás marinádban.

 

  • Fesztiválnaptár
    H
    K
    Sz
    Cs
    P
    Sz
    V
    JÚNIUS
    24
    25
    JÚLIUS
    1
    2
  • App

    Smithonian Institution

    Balassi Intézet