Beszámoló a második napról

Június 27-én, a fesztivál második napja a Parno Graszt zenekar koncertjével kezdődött a Danubia Színpadon, majd Baltimore-ban is hatalmas sikerű koncertet adtak. Napközben színes viseletekbe öltözött táncosok forgataga lepte el a fesztivál területét. A Magyar Televízió jóvoltából kiutazott Páva produkció ismét elkápráztatta a közönséget. A délután leszakadó eső sem vette el a közönség kedvét a programoktól. A sátrakban folytatódott a program a magyar tánchagyományok egyik kuriózumával, a botos táncokkal, valamint az Életfa együttes és a Csűrdöngölő tánccsoport mutatkoztak be. Az esős délutánon a gyermekprogramoknál és a széki, kalotaszegi és kalocsai hagyományok bemutatóinak helyt adó stilizált parasztházban gyűlt össze a közönség.

A Hungarian Heritage narratív színpadon Bíró Eszter és zenekara telt ház előtt beszélt a jiddis zenei hagyományokról, majd 18:00 órától koncertet adott a fesztivál nagyszínpadán. A közönség soraiban ott volt Dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója is.

Fotó: Hont Angéla

Fotó: Hont Angéla

Este a magyar falusi életre jellemző díszes viseletbe öltözött táncosok vonultak fel Szalonna és bandája zenei kíséretében. A közönség megismerkedhetett a tradicionális kalotaszegi viselettel.

A nap folyamán átadásra került a tánccsűr épülete, melyben az Észak-Amerikai Táncháztalálkozó programjai folytak, az előadások és bemutatók után közös táncházzal fejezték be a napot.

Az idei Smithsonian Folklife Fesztivál gasztronómiai programjai közül egyértelműen a magyar ételek és italok örvendenek a legnagyobb sikernek.

A nap képekben

 • Fesztiválnaptár
  H
  K
  Sz
  Cs
  P
  Sz
  V
  JÚNIUS
  24
  25
  JÚLIUS
  1
  2
 • App

  Smithonian Institution

  Balassi Intézet